Skip to main content

Solceller villa

Villa

Solaritet jobbar med installation av batterier, laddboxar & solceller i Uppsala med omnejd. Vi hjälper dig med solceller till din villa eller bostad.

Skrolla

Villa eller fritidshus

Att planera och genomföra en solcellsinstallation kräver kompetens, erfarenhet och engagemang. Hos Solaritet får du hjälp med alla bitarna!

Varje år utför vi hundratals solcellinstallationer på både villor och fritidshus. Vi är din pålitliga guide genom den ibland komplicerade världen av solcellsprodukter, lösningar och leverantörer, där alla hävdar att de är de bästa på marknaden.

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation och offert.

Energilager

Att komplettera sin solcellsanläggning med ett batteri har blivit allt vanligare och är numera något som kan bidra till att korta ner investeringens återbetalningstid.

Medan kombinationen av en solcellsanläggning och ett batteri är en välbeprövad och relativt enkel lösning, finns numera flertalet olika sätt att nyttja och styra batteriet. Vilket sätt som passar dig bäst är helt och hållet individuellt och beror på dina prioriteringar och målsättningar.

Läs mer om batteri

Grönt avdrag

Grönt avdrag är branschens benämning av den skattereduktion som finns tillgänglig vid installation av Grön teknik. Grönt avdrag erbjuds privata fastighetsägare och omfattar installation av nätanslutna solcellsanläggningar, solcellsanslutna energilager och laddboxar. Avdraget gället för såväl material och arbete och varierar beroende på om det är en solcellsanläggning, ett batteri eller en laddbox som installerats*.

Varje fastighetsägare har 50 000kr i Grönt avdrag att utnyttja varje kalenderår. Det innebär att två fastighetsägare har totalt 100 000kr att utnyttja, och att detta återställs vid varje årsskifte. OBS – dessa 50 000kr är separata från utrymmet för ROT-avdraget och nyttjandet av Grönt avdrag påverkar såldes inte möjligheten att utnyttja ROT-avdrag (såvida tillräckligt med skatteutrymme för avdraget finns). Läs mer om Grönt avdrag hos Skatteverket här.

 • Grönt avdrag vid installation av solceller:Vid installation av en solcellsanläggning erhålls 19,4% av totalbeloppet i Grönt avdrag. Detta gäller även vid utbyggnad av befintlig solcellsanläggning.
 • Grönt avdrag vid installation av batteri: Det Gröna avdraget för batteri är 48,5% på totalbeloppet. Detta gäller om batteriet installeras i samband med solcellsanläggningen eller i efterhand. Du får även avdrag om du väljer att utöka ditt befintliga energilager. För att få det gröna avdraget krävs att du har installerat, eller kommer installera, en solcellsanläggning.
 • Grönt avdrag vid installation av solceller och batteri: Om du väljer att installera en solcellsanläggning och ett batteri i samma omgång kombineras det Gröna avdragen på ett mycket förmånligt sätt. Solcellsinstallationens och batteriets gemensamma kostnader, som exempelvis växelriktaren och elinstallation, får ingå i batterikostnadens underlag för Grönt avdrag. Detta innebär att kostnader som du annars fått 19,4% i avdrag på nu får 48,5%.
 • Grönt avdrag vid installation av laddbox: Installationen av en laddbox ger samma avdrag som för ett batteri, nämligen 48,5%. Detta är oberoende om du har en solcellsanläggning eller inte.
Markanläggning - 27kW - Vattholma

Installera tillsammans med grannarna

Det är mer regel än undantag att vi efter en genomförd solcellsinstallation är tillbaka på samma gata inom året för att installera hos fler grannar som gått i tankar på solceller och låtit sig bli inspirerade av er installation och nu också ska slå slag i saken. Genom att prata ihop dig med grannarna redan på förhand och installera solceller tillsammans kan ni spara såväl tid som pengar!

Fördelarna att installera solceller tillsammans är flera. Varje hushåll får en individuell offert som står sig oberoende av om fler grannar väljer att installera eller inte. Grannrabatten blir aktuell först om fler väljer att acceptera sin offert, vilket innebär att varje hushåll i slutändan tar sitt eget beslut.

 • Spara pengar. Att samordna flera installationer i ett område innebär besparingar i form av bland annat lägre fraktkostnader, enklare etableringar och färre resor. För er innebär det vi kan erbjuda en grannrabatt om ni är två eller flera som går ihop. Ju fler grannar desto större rabatt har vi möjlighet att erbjuda.
 • Tidseffektivt. Istället för att varje hushåll tar kontakt med flera solcellsleverantörer och samlar in offerter oberoende av varandra räcker det med en kontakt med leverantören. Platsbesök, installationerna och genomgångar koordineras effektivt från vårt håll
 • Enhetliga solcellsanläggningar. Med en gemensam solcellsleverantör kan ni få ett enhetligt utseende på solcellsanläggningarna i grannskapet.
Villa - 10,2kW - Bålsta

Så här går det till

1. Första kontakten

Du har skickat in en offertförfrågan via vår hemsida eller kontaktat någon hos oss direkt och får strax därefter kontakt med en säljare. Vår målsättning med det inledande samtalet är att bilda oss en uppfattning av ert behov, era förutsättningar och särskilda önskemål. Under samtalet lyssnar vi in er och låter er berätta vad ni är ute efter; ibland finns en tydlig tanke om vad som önskas, medan det i andra fall endast finns ett intresse av att installera solceller. Oavsett vilket som är fallet hjälper vår säljare dig vidare.

2. Preliminär offert eller platsbesök

Innan vi kan presentera en offert kommer vill vi alltid komma på ett platsbesök. En solcellsinstallation är så mycket mer än ”bara” installera solpaneler; utöver mått på tak tittar vi även på takbeklädnadens och undertakets beskaffenhet, alternativ på kabelvägar och placering av växelriktare och eventuellt tillval så som batteri eller laddbox, kapacitet i elcentraler och förutsättningarna för byggnadsställning och etablering under installationen. I vissa fall kan vi inledningsvis skicka en indikativ preliminär offert utifrån satellitbilder, gatuvyer och dina beskrivningar, men innan vi kan lämna en skarp offert måste ett platsbesök genomföras.

3. Offert

Utifrån våra samtal med er och de sammantagna förutsättningarna vi dokumenterat vid platsbesöket tar vi fram ett eller ett par lösningsförslag med tillhörande offert. Vi inkluderar ofta batteri och/eller laddbox som ett tillval i offerten.

4. Beställning

Ni känner er redo och godkänner offerten. Kul! Nu sätter planeringen och förberedelserna igång.
 1. Steg 1
 2. Steg 2
 3. Steg 3
 4. Steg 4

Solceller Uppsala

Vill du sänka elräkningarna?

Kontakta oss idag så berättar vi mer.