Skip to main content

Solcellslösningar

Solceller till alla! Solaritet kan hjälpa dig med installation av solcellsbatteri, laddboxar och solceller. Alltid offert med fast pris. Välkommen att kontakta oss idag!

Skrolla

Skräddarsydd lösning med hembesök

Ingen fastighet är den andra lik och likaså skiljer sig behovet allt som oftast från hushåll till hushåll, vilket är anledningen till att vi alltid erbjuder en kundanpassad och individuell lösning. Vi är lyhörda för dina önskemål och en av våra projektörer kommer alltid ut på ett hembesök för att träffa er, samt för att studera dina förutsättningar i detalj.

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation och offert.

Solpaneler efter ditt behov

Vi erbjuder såväl helsvarta som svart-vita solpaneler, och medan dom till utseende skiljer sig åt är de i övrigt väldigt lika. Det vita bakstycket på den svart-vita modellen bidrar till att hålla solpanelen något svalare, vilket resulterar i att den får ungefär 10W högre effekt. Den helsvarta solpanelen på bilden ligger runt 430W och skillnaden till den svart-vita är alltså endast drygt 2%. Prismässigt skiljer de sig inte nämnvärt mellan de olika alternativen.

Den helsvarta modellen anses i regel vara mer estetiskt tilltalande (snyggare helt enkel!), vilket är anledningen till att det är nästan uteslutande helsvarta solpaneler som installeras på privatbostader. Den svart-vita modellen kan vara ett bra alternativ på mindre synliga tak eller där estetiken spelar mindre roll som exempelvis på en markanläggning eller ett industritak.

Solpaneler från ledande tillverkare

Det finns hundratals tillverkare av solpaneler, men hos oss hittar du endast solpaneler från ett fåtal utvalda fabrikat. Vi arbetar enbart med så kallade Tier 1 tillverkare, vilket är en certifiering som säkerställer tillverkarens finansiella kapacitet och långsiktighet i att möta sin garantiåtaganden. Vidare lägger vi stor vikt i och kontrollerar att tillverkaren håller en hög standard ur ett miljö- och arbetsmiljöperspektiv.

I din offert framgår alltid fabrikat, modell och garantitiden på den föreslagna solpanelen. Vi arbetar i huvudsak med solpaneler från två tillverkare*:

   

*Solpaneler från andra fabrikat kan förekomma.

Infästningssystem

En viktigt men ofta förbisedd aspekt i att säkerställa en långsiktigt hållbar solcellsanläggning är infästningssystemet, det vill säga metoden med vilken solcellsanläggningen förankras och monteras på taket. Dom säsongsvarierande förutsättningarna i Sverige kräver ett infästningssystem som är anpassat för svenska takkonstruktioner och väderförhållanden, framförallt för snö. Utifrån din typ av tak och geografiska läge utför vi snö- och vindlastberäkningar och väljer det bäst lämpade alternativet.

Här arbetar vi med väl beprövade lösningar från tre olika tillverkare:

Solceller Uppsala

Vill du sänka elräkningarna?

Kontakta oss idag så berättar vi mer.